Αυξημένο κατά 2,8% το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011
To ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης (BEA). Τα στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο δείχνουν αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, κατά το οποίο σημειώθηκε αύξηση κατά 1,8%. Πάντως οι αναλυτές πρόβλεπαν άνοδο κατά 3%.
To ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης (BEA).
Τα στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο δείχνουν αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, κατά το οποίο σημειώθηκε αύξηση κατά 1,8%.
Πάντως οι αναλυτές πρόβλεπαν άνοδο κατά 3%.
Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσαν ένα ποσοστό 0,18% στα στοιχεία για το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου.
Η παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε 0,30 ποσοστιαίες μονάδες, μετά την προσθήκη 0,12 ποσοστιαίων μονάδων κατά το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε επίσης το ΒΕΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βόρεια Κορέα: Προχωρά σε δύο δοκιμές πυραύλων κρουζ μακρού βεληνεκούς
- Ουκρανία: Γιατί ο Μακρόν θέλει να δει τον Πούτιν – Σε ποιους στέλνει μήνυμα
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου