
Πως αντιδρά το RapidShare στο κλείσιμο του MegaUpload
Μετά το κλείσιμο του MegaUpload, άλλες υπηρεσίες που επιτρέπουν το ανεβοκατέβασμα αρχείων από το Διαδίκτυο, τα λεγόμενα ψηφιακά ντουλάπια, αντιδρούν διαφορετικά. Για παράδειγμα, οι ιθύνοντες στο RapidShare επιδεικνύουν ψυχραιμία. «Ούτε ανησυχούμε, ούτε φοβόμαστε την επιδρομή. Εξάλλου, η φιλοξενία αρχείων είναι μια νόμιμη δουλειά», λένε.
Μετά το κλείσιμο του MegaUpload, άλλες υπηρεσίες που επιτρέπουν το ανεβοκατέβασμα αρχείων από το Διαδίκτυο, τα λεγόμενα ψηφιακά ντουλάπια, αντιδρούν διαφορετικά. Οι ιθύνοντες στο RapidShare επιδεικνύουν ψυχραιμία. «Ούτε ανησυχούμε, ούτε φοβόμαστε την επιδρομή. Εξάλλου, η φιλοξενία αρχείων είναι μια νόμιμη δουλειά», λένε.
«Εάν ο διευθυντής μιας τράπεζας συλληφθεί για ξέπλυμα χρήματος, αυτό δεν θα οδηγουσε στο κλείσιμο όλων των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του RapidShare στο Ars Technica, Ντάνιελ Ρέιμερ. «Το SkyDrive της Microsoft και άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν αποθήκευση αρχείων στο σύννεφο, κάνουν ότι κάνει το RapidShare».
Σε δήλωσή του η επικεφαλής του RapidShare, Alexandra Zwingli καταγράφει μια προς μια τις διαφορές που έχει η υπηρεσία της από το MegaUpload. Όλα τα ονόματα των υπευθύνων της εταιρείας είναι πραγματικά, δεν έχουν αλλάξει ποτέ, δεν υπάρχουν «ενδιάμεσες» επιχειρήσεις, το RapidShare δεν έχει σύστημα ανταμοιβής για όσους πετύχουν τα περισσότερα download για να κάνουν upload, όπως το MegaUpload.
Ο Ρέιμερ είπε επίσης ότι, η επιδρομή δεν αφορούσε καθαρά το file sharing αλλά την εγκληματική δράση του προσωπικού του. «Έκλειναν τα μάτια στην πειρατεία, επιβράβευαν οικονομικά τους πειρατές και ανέβαζαν οι ίδιοι πειρατικό περιεχόμενο», είπε.
Πάντως, δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Λένε ότι οι συνέπειες της εισβολής στο MegaUpload θα είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τις συνέπειες ενός νόμου τύπου SOPA/PIPA, οι οποίες προς το παρόν δεν πέρασαν. Το ερώτημα που θα τεθεί είναι πόσο μπλεγμένες μπορεί να βρεθούν αυτές οι εταιρείες επειδή δεν κοιτούν τι ανεβάζουν και τι κατεβάζουν οι χρήστες των υπηρεσιών τους, εάν δηλαδή ουσιαστικά μόνες τους θα κάνουν κάτι περισσότερο από το να αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά στην πολιτική παροχής των υπηρεσιών τους ότι δεν επιτρέπεται το ανέβασμα υλικού που φέρει copyright χωρίς την άδεια των δικαιούχων.
Διαβάστε σχετικά στο tech.in.gr
- Έκλεισε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η σελίδα μοιράσματος αρχείων Megaupload
- Το MegaUpload δεν αναβίωσε, μην ξεγελαστείτε
- Έκλεισε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η σελίδα μοιράσματος αρχείων Megaupload Θέματα: Χάκινγκ
In.gr Τεχνολογία
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»

