Αναβολή της εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης ζητεί η ΠΟΣΔΕΠ
Την αναβολή της εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια ζητεί η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), μέχρις ότου εκδικασθεί η προσφυγή που έχουν καταθέσει τα πανεπιστήμια για τη διαδικασία εκλογής.
Την αναβολή της εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια ζητεί η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), μέχρις ότου εκδικασθεί η προσφυγή που έχουν καταθέσει τα πανεπιστήμια για τη διαδικασία εκλογής.
«Η καθολική προσφυγή των πανεπιστημίων της χώρας για τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα βασικών διατάξεων του νέου νόμου, η εκδίκαση των οποίων έχει τοποθετηθεί στις 3 Φεβρουαρίου, καθιστά απαραίτητη την αναβολή της διαδικασίας εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και την αποσύνδεσή τους από τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, όπως στρεβλά προβλέπει ο νόμος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ, καταλήγοντας:
«Το ίδιο διάστημα, το υπουργείο πρέπει να προχωρήσει στην απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας εξέλιξης όλων των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ που πληρούν τις προϋποθέσεις και αδικαιολόγητα λιμνάζουν εδώ και μήνες».
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, έχουν προσδιοριστεί οι εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή των πρώτων οκτώ εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Διοίκησης στα περισσότερα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
- Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης που είχε τραυματιστεί στο φαράγγι του Αμπά στο Ηράκλειο
- Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
- Άρης: Το σημάδι στο πόδι του Ρόουζ από το μαρκάρισμα του Ιβανούσετς (pic)
- Νέες ανατριχιαστικές προβλέψεις από τον «ζωντανό Νοστράδαμο» για το 2026- Τι τον φοβίζει περισσότερο;


