Προφυλακίστηκαν οκτώ κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε παράνομα κυκλώματα στη Θεσσαλονίκη
Οκτώ από τους πρώτους 16 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον του γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί και την Κυριακή, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
Οκτώ από τους πρώτους 16 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.
Αντιθέτως, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη των παραπάνω συμμοριών.
Μεταξύ αυτών είναι ο δημοσιογράφος της ΕΤ 3, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Συνολικά κατά τη διάρκεια της σημερινής -δεύτερης- ημέρας των απολογιών έδωσαν εξηγήσεις στον ανακριτή 16 άτομα.
Η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε χθες, Παρασκευή, οπότε προφυλακίστηκαν επτά άτομα, ενώ έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις.
Οι απολογίες συνεχίζονται και την Κυριακή.
Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των αντίστοιχων εγκληματικών οργανώσεων.
Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Καθημερινή παρουσιάζει τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ μέλους του κυκλώματος και πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή για το ύψος του επιτοκίου δανεισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα

