
Διακοπή ρεύματος μόνο όταν δεν έχει υποβληθεί αίτηση εξαίρεσης ή ρύθμισης της οφειλής
Διευκρινίσεις για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων παρέσχε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή αναφορές στον Τύπο. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται πως πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.
Διευκρινίσεις για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων παρέσχε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή αναφορές στον Τύπο.
Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται πως ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).
Ακόμη, σημειώνεται πως η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.
Τέλος, αναφέρεται πως πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.
Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, «δεν θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά που αντικειμενικά δεν έχουν να πληρώσουν το φόρο μέσω της ΔΕΗ».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτούν μεγαλο-οφειλέτες πίσω από τη δυστυχία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα είδος έκστασης: Γιατί η metal φοράει μάσκες;
- Ελεύθερος χρόνος: Γιατί νιώθουμε ενοχές αν δεν κάνουμε τίποτα;
- Πέτερ Μαγιάρ: Αντιμέτωπος με το «βαθύ κράτος» του Όρμπαν
- «Θεϊκό» ρόστερ για το Βατικανό στη Μπιενάλε Βενετίας 2026
- ΕΣΥ: Καλούν γιατρούς στα νησιά με έξτρα κίνητρα
- «Χρυσές» επενδύσεις 2,12 δισ. δολαρίων στους καπνούς του πολέμου



