Κρίσιμες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ εν όψει Πολιτικού και Εθνικού Συμβουλίου
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να υπάρξει εσωκομματική συμφωνία επί των διαδικασιών που θα εγκρίνει το Εθνικό Συμβούλιο, το Σαββατοκύριακο, για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του Κινήματος προχωρούν ακόμη και σε συλλογή υπογραφών με αίτημα την εκλογή προέδρου βάσει του καταστατικού, δηλαδή από τη βάση.
Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να υπάρξει εσωκομματική συμφωνία επί των διαδικασιών που θα εγκρίνει το Εθνικό Συμβούλιο, το Σαββατοκύριακο, για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη του Κινήματος προχωρούν ακόμη και σε συλλογή υπογραφών με αίτημα την εκλογή προέδρου βάσει του καταστατικού, δηλαδή από τη βάση.
Σύμφωνα με Τα Νέα, την Τετάρτη υπήρξε έντονη φημολογία ότι κατά την παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να παρουσιάσει μία τελείως διαφορετική πρόταση.
Ειδικότερα, πληροφορίες που αργότερα διαψεύστηκαν, υποστήριζαν ότι ο Γ.Παπανδρέου πρόκειται να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πως θα συγκαλέσει στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει τον διάδοχό του, με τον ίδιο να παραμένει στη θέση του προέδρου του κόμματος «για όσο διάστημα απαιτηθεί» ώστε να οδηγηθεί το κόμμα ομαλά σε διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση.
Να σημειωθεί ότι στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σε δηλώσεις του στον Antenna, και απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «θα είμαι λιποτάκτης αν εγκαταλείψω το κυβερνητικό έργο για τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ».
«Δεν θα θυσιάσουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε για τη χώρα για να παριστάνουμε τους υποψήφιους» υποστήριξε. Επισήμανε, δε, ότι οι τυχόν παραιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, δηλαδή την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου υπερασπίστηκε σε δηλώσεις του στο Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση ορισμένων υπουργών που συμμετείχαν εξ αρχής, χωρίς να κάνουν παρατηρήσεις, αλλά τώρα, ως μέλη της κυβέρνησης συνεργασίας, εμφανίζονται επικριτικοί.
«Κάναμε λάθη, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα δύο χρόνια κάναμε μόνο λάθος» δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
Την Τετάρτη, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, ζήτησε οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση του PSI και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Για την περίπτωση ξαφνικών εκλογών, η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε οι διαδικασίες να προχωρήσουν άμεσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Στέφανος Τζουμάκας, ενώ δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα και ο Χάρης Καστανίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι να προσέχετε για να μην πέσετε θύμα απατεώνων στο διαδίκτυο – Οι οδηγίες της αστυνομίας
- Λουτσέσκου: «Παλέψαμε και σηκωθήκαμε ξανά – Πολύ σημαντικός ο βαθμός»
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης
- ΕΚΠΑ: Ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα
- Η περιουσία της Σόφι Κινσέλα: Πώς η «βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί» έχτισε μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων
- Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την προεδρία του Eurogroup