Πάγωμα τιμολογίων για διακίνηση φορτίων και εκμίσθωση χώρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για όλο το 2012, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ), Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης -για το νέο έτος- του Συμβουλίου Ανάπτυξης Λιμένος.

Όπως εξήγησε ο κ.Αγγελούδης, παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και των χρηστών του λιμανιού, «με την τιμολογιακή πολιτική της, η ΟΛΘ ΑΕ επιθυμεί να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις, που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και διαρκούς ύφεσης».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής εγκαινίασε το νέο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης

«Αν ήταν εδώ ο λιμενάρχης του Πειραιά θα ζήλευε» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, πάντως, την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες μετεγκατάστασης του Λιμεναρχείου και στον Πειραιά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο έργο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, τονίζοντας ότι μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΕΣΠΑ θα ενισχυθεί σημαντικά το Σώμα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό (πλοία, ελικόπτερα, περιπολικά σκάφη, θερμικές κάμερες κ.ά.).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ