Εξαίρεση των φυσικών προσώπων από το «κούρεμα» ζητεί ο Μ.Σάλλας
Την άποψη πως τα φυσικά πρόσωπα δεν θα πρέπει να μετάσχουν στη διαδικασία απομείωσης των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μ.Σάλλας. Μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 400 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών ο κ. Σάλλας εμφανίσθηκε αντίθετος στο να επιβαρυνθούν και φυσικά πρόσωπα αποταμιευτές από τη διαδικασία του PSI, γιατί κάτι τέτοιο «θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον». Στην προσπάθεια εξασφάλισης κεφαλαίων η Πειραιώς δρομολογεί και άμεση πώληση της θυγατρικής της στην Αίγυπτο με σύμβουλο την Barclays.
Την άποψη πως τα φυσικά πρόσωπα δεν θα πρέπει να μετάσχουν στη διαδικασία απομείωσης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας το πρωί της Παρασκευής.
Μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς που αποφάσισε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 400 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετοχών υπέρ του Δημοσίου ο κ. Σάλλας εμφανίσθηκε αντίθετος στα να επιβαρυνθούν και φυσικά πρόσωπα αποταμιευτές από τη διαδικασία του PSI.
Όπως τόνισε, η αγορά των ομολόγων θα αποφεύγεται συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα αν τα ομόλογα των μικροεπενδυτών, δηλαδή των νοικοκυριών και των μικτών επιχειρήσεων μπουν στο κούρεμα.
«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει απομείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως εξήγησε αν τιμωρηθούν οι μικροεπενδυτές για το ότι τοποθέτησαν τα χρήματά τους σε ομόλογα, όπως πίστευαν, μηδενικού κινδύνου, αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον. Προέβλεψε ωστόσο πως στο πλαίσιο του PSI δεν θα θιγούν τα φυσικά πρόσωπα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442