Tα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της ρύθμισης των αυθαιρέτων έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ.

Ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισαχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 162.500 – πάνω από 130.000 έχουν καταχωρηθεί με πλήρη στοιχεία ακινήτου.

Τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις αυτές ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί από παράβολα και πρόστιμα περίπου 78 εκ. ευρώ.

Ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις τη μέρα, και με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών στη ρύθμιση το ΥΠΕΚΑ εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων που έχει προϋπολογιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ΥΠΕΚΑ έχει ανακοινώσει την παράταση της προθεσμίας της ρύθμισης μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2011.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μηχανικών είναι διαθέσιμες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και σειρά ερωτήσεων – απαντήσεων για όλες τις ειδικές περιπτώσεις.

Προγραμματισμός εσόδων

in.gr