
Τροπολογία για εξαίρεση των δημόσιων ΜΜΕ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ
Τροπολογία με την οποία ζητείται η επιστροφή των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στο καθεστώς λειτουργικής ανεξαρτησίας που είχαν πριν από την υπαγωγή τους στις ΔΕΚΟ, κατατέθηκε από 90 βουλευτές της ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛAΟΣ, καθώς και ανεξάρτητους βουλευτές. Τροπολογία με το ίδιο περιεχόμενο κατέθεσε επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τροπολογία με την οποία ζητείται η επιστροφή των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στο καθεστώς λειτουργικής ανεξαρτησίας που είχαν πριν από την υπαγωγή τους στις ΔΕΚΟ, κατατέθηκε από 90 βουλευτές της ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛAΟΣ, καθώς και ανεξάρτητους βουλευτές.
Τροπολογία με το ίδιο περιεχόμενο κατέθεσε επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, συσσωματώνει τις εκπεφρασμένες θέσεις των Ενώσεων Συντακτών ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ψηφίσματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενάντια στην εξομοίωση του λειτουργήματος του δημοσιογράφου με εκείνο του δημοσίου υπαλλήλου και υπέρ της κατοχύρωσης της λειτουργικής ανεξαρτησίας και χρηματοδοτικής εξασφάλισης των δημοσίων μέσων επικοινωνίας, ώστε να εκπληρώνουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί.
Παράλληλα με τη ρύθμιση εξασφαλίζεται στα δημόσια μέσα ενημέρωσης η δυνατότητα να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν δημοσιογράφους, τεχνικούς και καλλιτέχνες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου «για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών».
Την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Αναστάσιος Κουράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος και Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές

