Πριν καλά καλά προλάβουν να ανοίξουν για το κοινό οι πύλες της έκθεσης του Τόκυο όπου φιλοξενείται η παγκόσμια πρεμιέρα του ιαπωνικού coupe, ο υπεύθυνος εξέλιξης του GT 86 φέρεται να δήλωσε ότι μια ισχυρότερη έκδοσή του έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από την Toyota.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tetsu Tada επικεφαλής μηχανικού για την εξέλιξη του GT 86, ήδη βρίσκονται υπό αξιολόγηση από την ομάδα της Toyota Racing Developments δοκιμαστικά πρωτότυπα μιας ταχύτερης έκδοσης του ιαπωνικού μοντέλου.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η επιπλέον ισχύς του δίλιτρου ατμοσφαιρικού κινητήρα, θα εξασφαλιστεί με την παρουσία υπερτροφοδότη. Αυτό σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες, αναμένεται να αυξήσει την απόδοση του κινητήρα προέλευσης Subaru από τους 197 στους 250 ίππους.

Παράλληλα με την επιπλέον ισχύ η Toyota πρόκειται να προσαρμόσει αναλόγως και την ανάρτηση, ενισχύοντας περαιτέρω τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που συστήθηκε στο κοινό υποσχόμενο να προσφέρει την εμπειρία ενός αυθεντικού sportscar.

auto.in.gr