
Κρίσιμη διαπραγμάτευση την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για το PSI
Κεντρικά θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με εκπρόσωπους των ιδιωτών επενδυτών για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI). Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου θα συντονίζει τις διαπραγματεύσεις από ελληνικής πλευράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις επαφές θα μετέχουν ευρωπαίοι αξιωματούχου και παρατηρητής του ΔΝΤ. Στην συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.
Κεντρικά θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης στις Βρυξέλλες η διαπραγμάτευση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) με εκπρόσωπους των ιδιωτών επενδυτών για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI).
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου θα συντονίζει τις διαπραγματεύσεις από ελληνικής πλευράς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις επαφές θα μετέχουν ευρωπαίοι αξιωματούχου και παρατηρητής του ΔΝΤ. Στην συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.
Ακολουθώντας πιστά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει εκ νέου στους ιδιώτες ομολογιούχους πρόταση που οδηγεί σε κούρεμα 50% των ομολόγων που ήδη κατέχουν, μέσω ανταλλαγής με νέα ομόλογα στο 35% της αξίας των υφισταμένων, με επιτόκιο 5% και εξόφληση του 15% με μετρητά.
Οι ομολογιούχοι προτείνουν η ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με τους νέους τίτλους να γίνει στο 37% της ονομαστικής αξίας των παλαιών. Η αρχική πρόταση των τραπεζιτών προβλέπει πως τα νέα ομόλογα θα είναι διάρκειας μέχρι 15 χρόνων και θα έχουν μέσο επιτόκιο 8% και θα φέρουν εγγύηση από τον EFSF.
Η Ευρωζώνη και η Ελλάδα πιστεύουν ότι η πρόταση των τραπεζιτών δεν οδηγεί στην επιθυμητή απόσυρση χρέους και είναι διατεθειμένοι να δώσουν ως κίνητρο τη σύνδεση της απόδοσης των νέων ομολόγων με τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδος, μέσω μιας ρήτρας ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όχι άλλο πόλεμο! Όταν η πολεμική ειδησεογραφία μάς κάνει τα νεύρα κουρέλια
- Νέες απειλές Τραμπ: «Θα καταστραφεί όποιο πλοίο πλησιάσει»
- Η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν είναι σεξοβόμβα – «Κανόνας η ταπείνωση της γυναίκας»
- Χαμός στην Αργεντινή: Ποδοσφαιριστής φώναξε «βόμβα» μέσα σε αεροπλάνο και συνελήφθη (vid)
- UBS: Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες – Ελκυστικές οι αποτιμήσεις
- Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Εύβοια – Πέντε νεαροί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται


