Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα είναι ο Φρανσουά Μπαϊρού
Ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος MoDem, Φρανσουά Μπαϊρού και πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα μπορούσε «κλέψει» ψηφοφόρους από τη συντηρητική βάση που στηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί. Προβάδισμα στον Φρανσουά Ολάντ δίνει δημοσκόπηση.
Ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος MoDem, Φρανσουά Μπαϊρού και πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς.
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα μπορούσε «κλέψει» ψηφοφόρους από τη συντηρητική βάση που στηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί.
Η υποψηφιότητα του Φρ.Μπαϊρού θεωρείτο αναμενόμενη, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως.
«Θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του χρόνου, επειδή πραγματικά πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο για τα επόμενα πέντε χρόνια» δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του TF1.
Σε δημοσκόπηση της Opinion Way που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, ο Φρ.Μπαϊρού συγκεντρώνει ποσοστό 7%. Ποσοστό 26% συγκεντρώνει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος έρχεται πίσω από τον Σοσιαλιστή υποψήφιο, Φρανσουά Ολάντ (με ποσοστό 30%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρωκοινοβούλιο: Ώρα η ΕΕ να ορίσει τον βιασμό ρητά με βάση την απουσία «συναίνεσης» – «Μόνο το ‘ναι’, σημαίνει ‘ναι’»
- Από την Μπάρμπρα, με αγάπη: Οι γλυκές ευχές της Στρέιζαντ στην Τζένιφερ Άνιστον
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα που θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Πλζεν
- «Όχι» της Κομισιόν σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τις αμβλώσεις
- Γερμανία: Δικαστική απόφαση απαγορεύει προς το παρόν την ταξινόμηση της AfD ως επιβεβαιωμένα ακροδεξιάς
- Γιατί πήγε «περίπατο» το πλάνο της Τότεναμ για Ποτσετίνο
