Συμβουλές για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα δώσει ο Ομπάμα σε Ρομπάι – Μπαρόζο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «θα δώσει όσες συμβουλές μπορεί» για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη κατά τη συνάντησή του την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον με την ηγεσία της ΕΕ, δήλωσε ο μόνιμος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΕΕ, την Τρίτη. Την ΕΕ θα εκπροσωπούν ο πρόεδρος Χ.Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει όσες συμβουλές μπορεί για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη κατά τη συνάντησή του την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον με την ηγεσία της ΕΕ, δήλωσε ο μόνιμος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ΕΕ, την Τρίτη.
Στη συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη για την 28η Νοεμβρίου, την ΕΕ θα αντιπροσωπεύσουν ο πρόεδρος Χέρμαν βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Ασφαλώς προσμένουμε ότι όταν ο πρόεδρος Ομπάμα θα συσκεφθεί με τον πρόεδρο Βαν Ρομπάι και με τον πρόεδρο των Επιτρόπων Μπαρόζο, θα τεθούν σε διαβούλευση πολλά θέματα, αυτό θα γίνει επειδή η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμάς τους Αμερικανούς μάς επηρεάζει βαθιά», δήλωσε στο Reuters ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες Ουίλιαμ Κέναρντ.
«Κατ’ εμέ, είναι λίαν άδηλη η έκβαση αυτής της κρίσης, είναι έντιμο νομίζω να το δηλώσω ευθέως. Προσφέρουμε συμβουλές και αυτές ελπίζω να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Πάντως, η ΕΕ έχει πόρους και μέσα, γενικώς», ώστε να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση, κατέληξε ο πρεσβευτής Κέναρντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Η στιγμή που τα 7,6 Ρίχτερ χτυπούν τη χώρα (βίντεο)
- Η Google βγάζει τα πρώτα γυαλιά με τεχνητή νοημοσύνη του Gemini – Τι θα μπορούν να κάνουν
- Απτόητη η μητέρα του Diddy – Κάνει λόγο για «ψέματα και ανακρίβειες» στη νέα σειρά του 50 Cent
- Ολυμπιακός: Με εντολή και δαπάνη Βαγγέλη Μαρινάκη εκσυγχρονίζεται το «Γ. Καραϊσκάκης» (pics)
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)


