Συρρικνώνεται κατά 60% το ΙΓΜΕ και απορροφάται από άλλον φορέα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κτήριο του ΥΠΕΚΑ στη λεωφόρο Μεσογείων, οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Καταγγέλλουν τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ.Παπακωνσταντίνου για την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία στην ουσία καταργείται ένα Ινστιτούτο με ιστορία 60 χρόνων και απορροφάται από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), έναν φορέα ο οποίος, όπως λένε οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, έχει δύο μόνιμους και οκτώ αποσπασμένους υπαλλήλους.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κτήριο του ΥΠΕΚΑ στη λεωφόρο Μεσογείων, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Καταγγέλλουν τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ.Παπακωνσταντίνου για την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία στην ουσία καταργείται ένα Ινστιτούτο με ιστορία 60 χρόνων και απορροφάται από το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης), έναν φορέα ο οποίος, όπως λένε οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, έχει δύο μόνιμους και οκτώ αποσπασμένους υπαλλήλους.
Στις υπηρεσίες του Ινστιτούτου ανά την Ελλάδα εργάζονται σήμερα 345 επιστήμονες εκ των οποίων θα παραμείνουν μόνον 150 άτομα.
Οπως είπαν, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι.Μανιάτη, το νέο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης το οποίο δημιουργείται «αποτελεί ένα οργανωτικό μόρφωμα χωρίς στόχο και προορισμό, αφού το ΙΓΜΕ το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του συρρικνώνεται κατά 60% και δεν μπορεί να επιτελέσει το ερευνητικό έργο του και τις υποχρεώσεις του προς την πολιτεία και την ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- IRIS: Διπλασιάζεται το όριο μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών
- Ο Λαμίν Γιαμάλ έπαιξε ποδόσφαιρο με νεαρούς θαυμαστές του στο Ντουμπάι (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του

