Άνοδος 0,95% στο Χρηματιστήριο, εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων
Άνοδο με ιδιαίτερα ισχνό τζίρο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 762,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,95%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 1,34%, σημειώνοντας ανώτερη τιμή στις 765,74 μονάδες.
Άνοδο με ιδιαίτερα ισχνό τζίρο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Στην αλλαγή του κλίματος στην αγορά συνέβαλε η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα λάβει την έκτη δόση από την ΕΕ και το ΔΝΤ με την αλλαγή της κυβέρνηση.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 762,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,95%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως και 1,34%, σημειώνοντας ανώτερη τιμή στις 765,74 μονάδες.
«Η αγορά βρίσκεται σε αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα λάβουμε την έκτη δόση και ότι θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012», σχολίασε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
«Η προσδοκία της αγοράς είναι ότι μακροπρόθεσμα με την νέα κυβέρνηση ίσως η χώρα καταφέρει να βγει από την κρίση χρέους», πρόσθεσε ο αναλυτής. «Γι’ αυτό ίσως να έχουμε συνέχεια της ανόδου και την Τρίτη».
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στα 26,555 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,90% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,44%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (+7,73%), του Τ.Τ (+7,50%), της MIG (+5,33%) και της Μυτιληναίος (+3,91%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-1,79%), της Folli Follie (-1,67%) και των ΕΛΠΕ (-1,08%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,46%), των Τροφίμων (+3,28%) και των Πρώτων Υλών (+2,42%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χημικών (-2,64%) και της Υγείας (-1,72%).
Ανοδικά κινήθηκαν 86 μετοχές, 68 27 πτωτικά και παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου (κο) +30,00%, Imperio +29,09%, Εβροφάρμα +27,24% και Sprider +26,67%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:T Bank -27,85%, Q&R-22,84%, Τεγόπουλος -19,71% και Sato -19,44%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ
- Στα κάγκελα οι γαλάζιοι βουλευτές για τους αγρότες: Δριμεία κριτική, ζητούν εξηγήσεις και λύσεις
- Καλύβια: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο
- Το μαροκινό καφτάνι στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
