Οι μεγαλύτερες τράπεζες πρέπει να «αναδιοργανωθούν», συμφώνησε η G20 κατά την Μέρκελ
Η Ομάδα των Είκοσι (G20) συμφώνησε την Παρασκευή ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες σε διεθνές επίπεδο πρέπει να αναδιοργανωθούν, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να «διασωθούν», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Η Ομάδα των Είκοσι (G20) συμφώνησε την Παρασκευή ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες σε διεθνές επίπεδο πρέπει να αναδιοργανωθούν, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να «διασωθούν», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Σε δηλώσεις της κατά το τέλος της συνόδου της G20 στις Κάννες, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι ανάμεσα στις 29 τράπεζες, οι οποίες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση είναι και οι γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank.
Ο Μαρκ Κάρνι, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά, ορίστηκε εξάλλου σήμερα επικεφαλής του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (FSB), μιας οργάνωσης που συσπειρώνει ρυθμιστικούς φορείς και θεσμούς και έχει αναλάβει την μεταρρύθμιση της διεθνούς τραπεζικής αγοράς, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Ο Κάρνι διαδέχεται τον ιταλό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βρισκόταν στο θώκο αυτό από το 2009, είπε η Μέρκελ.
Ο πρόεδρος της ελβετικής κεντρικής τράπεζας Φίλιπ Χίλντεμπραντ παράλληλα διορίστηκε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, πρόσθεσε η Μέρκελ. Ο Χίλντεμπραντ θεωρείτο ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους για την προεδρία του FSB.
Στο Συμβούλιο συμμετέχουν οι κεντρικές τράπεζες, υπουργεία και ελεγκτικοί θεσμοί 24 χωρών, καθώς και διεθνείς οργανισμοί όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζελένσκι: Έφτασε στο Μαϊάμι για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Ανάρτηση Ντμιτρίεφ κατά «πολεμοκάπηλων»
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
