Νέες προειδοποιήσεις της Γαλλίας για αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
Η Ελλάδα θα αποκλειστεί από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αποδεχτεί το σχέδιο που αποφάσισαν οι ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Οκτωβρίου για την επίλυση της κρίσης χρέους, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί.
Η Ελλάδα θα αποκλειστεί από τη ζώνη του ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αποδεχτεί το σχέδιο που αποφάσισαν οι ευρωπαϊκές χώρες στις 27 Οκτωβρίου για την επίλυση της κρίσης χρέους, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί.
«Το να μη γίνει αποδεκτό το σχέδιο, σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Το να μην αποδεχτούν οι Έλληνες το σχέδιο σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη» τόνισε ο Λεονετί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, προσθέτοντας όμως πως δεν εύχεται κάτι τέτοιο.
Ο Γάλλος υπουργός είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ δεν θα αποσταθεροποιήσει την Ευρωζώνη, «γιατί σήμερα όχι μόνο έχουμε πει στους Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα το κάνουν, αλλά ταυτόχρονα έχουμε πάρει αντιπυρικά μέτρα».
«Αυτό που φοβόμαστε αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη είναι το φαινόμενο της μετάδοσης» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
«Αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρώπη, κάτι που ευχόμαστε να μην κάνει, το ευρώ και η Ευρώπη θα έμεναν σταθερά» τόνισε. «Τα προγνωστικά μου σήμερα είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη και στην Ευρώπη, όπως σώθηκε η Ιρλανδία, γιατί έχει την ίδια πειθαρχία και την ίδια βοήθεια» κατέληξε ο Λεονετί.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε την Πέμπτη ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες προβλέπουν μόνο την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Η Γαλλία στέλνει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο
- Ερντογάν σε Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέπεμψε την Κρίστι Νόεμ από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
- Μεγκ Ράιαν και Μπίλι Κρίσταλ ξανά μαζί: Θα τιμήσουν τον Ρομπ Ράινερ στη σκηνή των Όσκαρ
- Αργολίδα: Σοβαρός τραυματισμός τουρίστα μετά από πτώση σε δύσβατο σημείο – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης
- Πόσα χρήματα κερδίζει ένας διαιτητής του… Λανουά: Οι διπλοί ορισμοί, το κόλπο με VAR-AVAR και οι αμοιβές