Υλικά
  • 2 Σοκολάτες Sweet & Balance
  • 50 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρυγανιά τριμμένη
  • 25 γραμ. (1 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη
  • 2 κουτ. σούπας Κονιακ
  • 50 γραμ. (4-5 κουτ σούπας) Αμύγδαλο Κροκάν
  • Λίγο Κανέλα και Γαρύφαλλο σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Λιώνετε τη μια Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν-μαρί
  • Προσθέτετε την τριμμένη Φρυγανιά, τη μαργαρίνη, το Κονιάκ και το Γαρύφαλλο με την Κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά
  • Βάζετε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθετε 20 σοκολατάκια στο σχήμα που επιθυμείτε
  • Λιώνετε τη δεύτερη Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν-μαρί και καλύπτετε τα σοκολατάκια βυθίζοντάς τα ένα-ένα στη λιωμένη σοκολάτα
  • Πασπαλίζετε με το Αμύγδαλο και βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 17 γραμ. (1 τεμάχιο)
Ενέργεια 82 kcal
Πρωτεΐνες 1,3 g
Υδατάνθρακες 6,5 g
Σάκχαρα 0,3 g
Λιπαρά 2,6 g
Κορεσμένα 5,7 g
Εδώδιμες ίνες 2,0 g
Νάτριο 0,10 g
  • Τεμάχια: 20
  • Βάρος μερίδας: 17 γραμ.
  • Ισοδύναμα: 1/2 Ισοδύναμο άμυλου και 1 ισοδύμανο λίπους
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr