Υλικά
  • 20 γραμ. (3 κοφτές κουτ. σούπας ) Κακάο Γιώτης
  • 5 γραμ. (10 κοφτά κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη
  • 125 γραμ. ( 5 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη
  • 150 γραμ. Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 40 γραμ. (4 κοφτές κουτ. σούπας) καρυδόψιχα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας Κονιακ
  • Προαιρετικά (4 κοφτές κουτ. σούπας) Σπασμένα καρύδια

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική Μαργαρίνη, με το κακάο και το γλυκαντικό για 2-3 λεπτά
  • Θρυμματίζετε τη μισή ποσότητα από τα μπισκότα και τα υπόλοιπα τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με το χέρι
  • Προσθέτετε στο μίξερ όλα τα μπισκότα, την καρυδόψιχα και το κονιάκ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα
  • Απλώνετε το μίγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και σχηματίζετε ένα μακρόστενο ρολό
  • Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να παγώσει
  • Εάν θέλετε προσθέτετε από πάνω τα σπασμένα καρύδια.
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 60 γραμ.
Ενέργεια 79 kcal
Πρωτεΐνες 0,8 g
Υδατάνθρακες 4,4 g
Σάκχαρα 0,2 g
Λιπαρά 6,1 g
Κορεσμένα 3,4 g
Εδώδιμες ίνες 0,7 g
Νάτριο 0,36 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 6
  • Βάρος μερίδας: 60γρ
  • Ισοδύναμα: 1/2 ισοδύναμο αμύλου και 1 ισοδύναμο λίπους
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr