Υλικά
  • 200 γραμ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Γιώτης
  • 100 γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης Fytro
  • 25 γραμ. ( 2 κουτ. σούπας) Kαρύδι τριμμένο
  • 10 γραμ. ( 20 κοφτές κουτ. γλυκού) Sweet & Balance Επιτραπέζιο γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη
  • 170 γραμ. ( 7 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλλα
  • λίγο άρωμα Βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε 17 μπαλάκια τα οποία πλάθετε με στρογγυλά μπισκότα (αν θέλετε πιέστε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να κάνετε σχέδια)
  • Βάζετε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 0C για 25 λεπτά περίπου.
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μπισκότο (25 γραμ.)
Ενέργεια 120 kcal
Πρωτεΐνες 1,8 g
Υδατάνθρακες 11,6 g
Σάκχαρα 0,2 g
Λιπαρά 7,2 g
Κορεσμένα 3,0 g
Εδώδιμες ίνες 0,7 g
Νάτριο 0,74 g
  • Τεμάχια: 17
  • Βάρος μερίδας: 25γρ
  • Ισοδύναμα: 2/3 ισοδύναμα αμύλου και 1 ½ ισοδύναμο λίπους
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr