Υπό την αιγίδα της Unesco θα διεξαχθεί ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 18.000 δρομεων, εκ των οποίων οι 8.500 από 84 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, και για πρώτη φορά υπό την αιγίδα της UNESCO και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, διεξάγεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 18.000 δρομέων, εκ των οποίων οι 8.500 από 84 διαφορετικές χώρες του πλανήτη και για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα της UNESCO και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, διεξάγεται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, γίνεται «προσπάθεια να αναγνωριστεί στην UNESCO ο Μαραθώνιος ως μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε επίσης ότι «η AIMS (η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων) εγκαθιστά την έδρα της στην Ελλάδα και στο ΟΑΚΑ».
Παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο γίνονται και μια σειρά άλλων αγώνων, όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, το Δυναμικό Βάδισμα, Αγώνες Δρόμου Παιδιών των Δήμων της Μαραθώνιας Διαδρομής.
Γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο διεξάγονται επίσης με μεγάλη συμμετοχή Αγώνας Δρόμου 5χλμ, Αγώνας Δρόμου 10χλμ, Αγώνας Δρόμου Special Olympics Hellas 1000μ και Αγώνας Δρόμου Παιδιών (700μ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το συγκινητικό αντίο πιλότου στην τελευταία του προσγείωση – «Δεν αλλάζω επάγγελμα αλλά τρόπο ζωής»
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-128x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)












































![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442