Από τον πρώτο γύρο εξελέγη νέος πρωθυπουργός στην Κιργιζία
Με 63% ο Αλμαζμπέκ Αταμπάιεφ, αναδείχθηκε, από τον πρώτο κιόλας γύρο, πρωθυπουργός της Κιργιζίας. Στην ανακοίνωση προέβη ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής, Τουιγκουνάλι Αμπντραμόφ. Οι αντίπαλοί του έκαναν λόγο για απάτη. Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα, ωστόσο τόνισε ότι ήταν μικρής κλίμακας και ότι δεν ακυρώνουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Ελαττώματα διακρίνει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), αλλά με το «βλέμμα» στη δημοκρατία.
Ο Αλμαζμπέκ Αταμπάιεφ είναι ένας 55χρονος επιχειρηματίας από τα βόρεια της χώρας που έχει υποσχεθεί σταθερότητα και ευημερία στην Κιργιζία.
Οι αντίπαλοι του Αταμπάιεφ συγκέντρωσαν ποσοστό λιγότερο από 15% (ο καθένας).
Και οι δύο έκαναν λόγο για απάτη.
Ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά προβλημάτων στις εκλογές, ωστόσο, τόνισε ότι αυτές ήταν μικρής κλίμακας και ότι δεν ακυρώνουν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για το μέλλον της δημοκρατίας στην Κιργιζία, μιλώντας για «ελαττώματα» στη διαδικασία.
«Παρά τα ελαττώματα με τις λίστες των ψηφοφόρων και την κατάταξη στους πίνακες, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξη για το μέλλον της δημοκρατίας» στην Κιργιζία, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά


