Η Γερμανία πλουσιότερη κατά 55 δισ. ευρώ λόγω… λογιστικού λάθους
Ένα λογιστικό λάθος που εντοπίστηκε σε θυγατρική γερμανικής κρατικής τράπεζας, καθιστά την Γερμανία κατά 55,5 δισ. ευρώ... πλουσιότερη, με αποτέλεσμα το χρέος της να είναι μικρότερο από όσο καταγράφονταν έως σήμερα.
Ένα λογιστικό λάθος που εντοπίστηκε σε θυγατρική γερμανικής κρατικής τράπεζας, καθιστά την Γερμανία κατά 55,5 δισ. ευρώ… πλουσιότερη, με αποτέλεσμα το χρέος της να είναι μικρότερο από όσο καταγράφονταν έως σήμερα.
Το λάθος εντοπίστηκε στην FMS Wertmanagement τη μεγαλύτερη «bad bank» της Γερμανίας, όπου συγκεντρώθηκαν δισεκατομμύρια τοξικού χρέους της μητρικής της Hypo Real Estate από το 2009.
To αποτέλεσμα είναι η FMS να συνεισφέρει στο χρέος της Γερμανίας «μόλις» 161 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 216,5 δισ. ευρώ το 2010. Η διαφορά των 55,5 δισεκατομμυρίων θα κατανεμηθεί κατά 31 δισ. ευρώ στο 2011 και 24,5 δισ. ευρώ το 2010.
Συνέπεια όλων αυτών είναι το γερμανικό χρέος για το 2010 να πέσει από το 84,2% στο 83,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait
- LIVE: Φούλαμ – Τότεναμ
- LIVE: Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
