«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης στη Θεσσαλονίκη
Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης νεκρών και οστών «άναψε» το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το αποτεφρωτήριο θα δημιουργηθεί σε έναν ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, ωστόσο χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται ο χώρος.
Η διοίκηση του δήμου αναμένει πλέον από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το αποτεφρωτήριο θα δημιουργηθεί σε έναν ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, ωστόσο χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η τοποθεσία.
Αφού ολοκληρωθεί η μελέτη θα υποβληθεί αίτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χωροθέτηση και αδειοδότηση της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου.
Επιπλέον, αναζητείται ο τρόπος που θα χρηματοδοτηθεί το έργο και τα κονδύλια θα προέρχονται είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από ιδιωτικά κεφάλαια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πύραυλοι του Ιράν πλήττουν το Ισραήλ – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και ως την Ιερουσαλήμ
- Κούβα: Είναι «ζήτημα χρόνου», λέει ο Τραμπ – Αναφορά σε σχέδιο αφού «τελειώσει» με το Ιράν
- Η Volkswagen κατασκεύασε στρατιωτικά οχήματα εν μέσω οικονομικής πίεσης
- Τραμπ: Και η Βουλή αρνήθηκε να περιορίσει τις εξουσίες του στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Ισραήλ: «Δεν θα πάρει μήνες. Θα πάρει εβδομάδες ή ημέρες» η επιχείρηση κατά του Ιράν
- Ιράν: «Και αν αυξηθούν, ας αυξηθούν», λέει ο Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων
