«Όχι» της Γερουσίας στο σχέδιο Ομπάμα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
Απερρίφθη από την αμερικανική Γερουσία το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρούσε κρίσιμης σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί νέα ύφεση. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης το σχέδιο θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Απερρίφθη από την αμερικανική Γερουσία το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρούσε κρίσιμης σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω ύφεση.
Το σχέδιο απέρριψαν 50 γερουσιαστές έναντι 49 που το ενέκριναν, ενώ ήταν αναγκαία 60 «ναι».
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές υποχρεούνται να επανεξετάσουν λεπτομερώς την πρόταση τους, που απαιτούσε προϋπολογισμό της
τάξης των 447 δισ. δολαρίων.
Η εν λόγω απόφαση είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσινγκτον εμφανίζεται αδύναμη να πάρει σημαντικά μέτρα που θα προωθούσαν τη δημιουργία θέσεων εργασίας πριν από τις εκλογές του 2012.
Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία στις ΗΠΑ κυμαίνεται στο 9%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Επαρκείς και στοχευμένους πόρους για τις Περιφέρειες θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Τι «βλέπουν» τα Μερομήνια για τον Μάρτιο
- ΚΚΕ για τα 116 χρόνια από το Κιλελέρ: «Η νέα ΚΑΠ, ωμή προσαρμογή στις συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας»
- Ο Γιώργος Σαμπάνης μίλησε για τη σχέση του με τον Γιώργο Μαζωνάκη
- Ολυμπιακός: Πένθος στην οικογένεια του Γιαζίτζι
- Έχω παιδιά: Μια ματιά στην «τέχνη» του να είσαι γονιός
