Μήπως μας αξίζει να γίνουμε χώρα χαμηλών μισθών όπως οι Ινδία, Βουλγαρία κ.λπ.;
Ένα θέμα που κανείς δεν τολμάει να θίξει.
Δεν θέλουμε φυσικά να γίνουμε Ινδία αλλά είμαστε πράγματι πιο παραγωγικοί από τους Ινδούς; Αν ναι τότε δεν θα γίνουμε Ινδία γιατί η εργασία μας αποδίδει και αν δεν μας την πληρώσουν κατάλληλα θα πάμε αλλού να πάρουμε ό,τι μας αξίζει. (Εκτός αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας οπότε όμως σίγουρα δεν είμαστε παραγωγικοί γιατί η αποδοτικότητα απαιτεί και συντονισμό.)
Πως όμως το παίρνουμε ως δεδομένο πως είμαστε πιο παραγωγικοί από τους κατοίκους χωρών με χαμηλότερους μισθούς; Υπάρχουν αποδείξεις; Κι αν δεν είμαστε πως καταφέρνουμε και ζούμε καλύτερα; Ποιος πληρώνει γι’ αυτό;
Μην αρχίσετε τις φωνές, μια ερώτηση κάνω. Έχει κανείς απάντηση που να θεμελιώνει πως πράγματι είμαστε πιο παραγωγικοί από τους Ινδούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους κ.λπ.; Γιατί άλλο ο μισθός που παίρνεις και άλλο η δουλειά που βγάζεις. Ειδικά σε μια χώρα γεμάτη αναξιοκρατία όπως η δική μας.
Γιώργος Επιτήδειος
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
- LIVE: Κάλιαρι – Ρόμα
- LIVE: Μπράιτον – Γουέστ Χαμ
- Μπαρτζώκας: «Μετά το +21 αποφάσισε ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει»
- Πώς οι σφοδρές καταιγίδες και η κλιματική κρίση προκάλεσαν τις θανατηφόρες πλημμύρες στην Ασία
- Βόλος: Πώς κατέληξε στα βράχια το σκάφος του λιμενικού – Τι λέει ο κυβερνήτης

