
Την πορεία επικύρωσης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου συζήτησαν Παπανδρέου-Ρομπάι
Η πορεία επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ.Ρομπάι, στη Βαρσοβία.
Η πορεία επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ.Ρομπάι, στη Βαρσοβία.
Την συμφωνία αυτή επικύρωσε χθες το Κοινοβούλιο της Γερμανίας, ενώ οι πιο πρόσφατες επικυρώσεις έγιναν από τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και της Εσθονίας.
Οι κκ. Παπανδρέου και Βαν Ρομπάι συζήτησαν για την πορεία της Ελλάδας, ενώ είχαν και μια συζήτηση προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς και για την σύνοδο του Eurogroup.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία για τη σύνοδο κορυφής της «ανατολικής εταιρικής σχέσης», στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και των ανατολικών εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία), το μεσημέρι μεταβαίνει στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 6 το απόγευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα: Τριάντα επτά νεκροί τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2026
- Συνταγή: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
- Ο Τραμπ φέρεται να εξετάζει παρατεταμένο αποκλεισμό του Ιράν – Μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
- ΗΠΑ-Ιράν: Το διπλωματικό αδιέξοδο και οι προειδοποιήσεις για «παγωμένη σύρραξη» στον Κόλπο
- Τα φαγητά που βλέπουμε στα social media μας ανοίγουν την όρεξη;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές – Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
