Εξασφαλίστηκαν τα κονδύλια για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Να επιταχύνουν τις διαδικασίες ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το υπουργείο διασφάλισε τους αναγκαίους για τη συνέχιση του προγράμματος πόρους για το 2011. Πάντως, την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Να επιταχύνουν τις σχετικές διαδικασίες ώστε να καταστεί δυνατή η καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που αποτελεί μια κρίσιμη προτεραιότητα, καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε τρεις Περιφέρειες όμως, έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, δεν είχε διενεργηθεί καμία πληρωμή προς δικαιούχους δημοτικούς φορείς.
Εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις προνοιακές δομές, πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία θα προχωρήσουν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο πρόγραμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ