
Αναβλήθηκαν οι συνελεύσεις των φοιτητών λόγω της απεργίας στα μέσα μεταφοράς
Αναβλήθηκαν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σε ορισμένες σχολές, όπως στο Πολυτεχνείο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, λόγω της απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Υπό κατάληψη βρίσκονται, σύμφωνα με τους φοιτητές, 154 τμήματα και σχολές. Την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται και οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.
Αναβλήθηκαν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σε ορισμένες σχολές, όπως στο Πολυτεχνείο και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, λόγω της απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την συνέλευσή τους την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τους φοιτητές, υπό κατάληψη είναι 154 τμήματα και σχολές, ενώ ο κίνδυνος απώλειας της εξεταστικής και του εξαμήνου είναι μεγαλύτερος από ποτέ.
Την ίδια ώρα πολλαπλασιάζονται και οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Ήδη «λουκέτο» έχει μπει σε 405 σχολεία. Από αυτά τα 174 βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής.
Οι καταλήψεις των σχολείων φαίνεται να προβληματίζουν εντονότατα το υπουργείο Παιδείας, καθώς αν δεν προληφθούν είναι πιθανό μέσα σε λίγες μέρες να επεκταθούν στο σύνολο των σχολείων.
Πάντως, τα προηγούμενα χρόνια, το υπουργείο έθετε σε ισχύ εγκύκλιο για την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάνονται με τις καταλήψεις και ζητούσε να γίνεται μάθημα ακόμη και τα Σάββατα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ισραήλ «συνέλαβε» 175 ακτιβιστές σε 20 πλοία του Global Sumud Flotilla – Κατηγορίες για παράνομη ενέργεια
- Θύελλα στην Αγγλία για τη διαιτησία και τον Σιμεόνε μετά το Ατλέτικο – Άρσεναλ
- Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026: Τι θα δούμε σε Ηρώδειο, Επίδαυρο, Μικρή Επίδαυρο και Πειραιώς 260
- Συνάντηση Ανδρουλάκη – Φαραντούρη για τη συμπόρευση του ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος που παρέσυρε με το Ι.Χ. του ένα 9χρονο παιδί και το εγκατέλειψε
- Το trash talking του ΛεΜπρόν στον Σενγκούν: «Είσαι το μόνο άτομο εδώ που δεν μπορεί να μιλάει για σοφτ φάουλ» (vid)

