Στο πράσινο η Γουόλ Στριτ την Τρίτη, «ράλι» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν σε ισχυρή άνοδος τους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, εν μέσω των αναφορών πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν πώς θα ενισχυθούν τα διαθέσιμα του EFSF. Το θετικό επενδυτικό κλίμα μεταφέρθηκε και στη Νέα Υόρκη, ανάκαμψη και στις τιμές των εμπορευμάτων.
Οι τραπεζικές μετοχές οδήγησαν σε ισχυρή άνοδος τους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών την Τρίτη, εν μέσω των αναφορών πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν πώς θα ενισχυθούν τα διαθέσιμα του EFSF. Το θετικό επενδυτικό κλίμα μεταφέρθηκε και στη Νέα Υόρκη, ανάκαμψη και στις τιμές των εμπορευμάτων.
Στην Ευρώπη, ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στον πανευρωπαϊκό StoxxEurope 600 ενισχύθηκε κατά 6,8%, με ιδιαίτερα τις μετοχές των γαλλικών BNP Paribas και Societe Generale να καταγράφουν άνοδο 16,8% και 14,2% αντίστοιχα.
Η άνοδος των δεικτών αποτελεί την ισχυρότερη ημερήσια ενίσχυση από το Μάιο του 2010, αλλά τα επίπεδα των αγορών βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.
Στη Νέα Υόρκη, η άνοδος περιορίστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, αλλά οι δείκτες έκλεισαν με ενίσχυση πάνω από το 1%.
Ανάμεικτα έκλεισαν οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών, με την Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs Morgan Stanley να σταματούν στο πράσινο ενώ Bank of America και JPMorgan κατέγραψαν πτώση.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 5,29% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 5,74%. Στο Λονδίνο, ο FTSE1000 κατέγραψε άνοδο 4,02%.
O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,33% στις 11.190,69 μονάδες. Ο Νasdaq ενισχύθηκε κατά 1,2% ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,07%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδία: Καταργεί από Δευτέρα τα ανώτατα όρια στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού
- Τι λένε οι αναλυτές για την επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)


