Σε κλοιό σκουπιδιών κινδυνεύει να βρεθεί ξανά η Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων συμβασιούχων
Σε αγκάθι για τον Γ. Καμίνη εξελίσσεται η υπόθεση των συμβασιούχων στην καθαριότητα, που διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους λόγω λήξης των συμβάσεών τους. Ήδη, λόφοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε γειτονιές της Αθήνας, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό από συμβασιούχους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, οι οποίοι διεκδικούν την παραμονή στην εργασία τους.
Σε αγκάθι για τον Γ. Καμίνη εξελίσσεται η υπόθεση των συμβασιούχων στην καθαριότητα που διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους λόγω λήξης των συμβάσεών τους.
Ήδη, λόφοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε γειτονιές της Αθήνας, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό από συμβασιούχους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, οι οποίοι διεκδικούν την παραμονή στην εργασία τους.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται τετράωρες στάσεις εργασίας από τους οδηγούς των απορριμματοφόρων στην αρχή της πρώτης βάρδιας και στο τέλος της τελευταίας.
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης καλεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν αποκλείσει το αμαξοστάσιο, να αποχωρήσουν επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά η κινητοποίησή τους στρέφεται κατά των κατοίκων της πόλης.
Πάντως, οι συμβασιούχοι που έχουν κάνει κατάληψη στο αμαξοστάσιο επιτρέπουν την κίνηση των απορριμματοφόρων με ειδικό προορισμό, όπως είναι η αποκομιδή σκουπιδιών από νοσοκομεία, σχολεία, λαϊκές αγορές αλλά και από κάποιες περιοχές του κέντρου.
Την ερχόμενη Παρασκευή εκδικάζεται προσφυγή συμβασιούχων του τομέα καθαριότητας στα δικαστήρια, με αίτημα να παραμείνουν στην εργασία τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας κατέσχεσε τεράστιο φορτίο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό
- Η Ρωσία μέσω της Μαρία Ζαχάροβα διαψεύδει τον θάνατο Ναβάλνι από δηλητήριο βατράχου
- Η Νέα Ζηλανδία στο έλεος νέων καταιγίδων και ισχυρών ανέμων μετά από πλημμύρες με έναν νεκρό
- Γιατί αυτός είναι ο πιο παγωμένος χειμώνας των crypto
- Ο Τραμπ ακόμη «ποθεί» η χώρα του να αποκτήσει τη Γροιλανδία, τονίζει η πρωθυπουργός της Δανίας
- Mattel vs Hasbro – Η μάχη των παιχνιδιών στον ψηφιακό κόσμο