Επιστροφή των χρημάτων που εισπράχθηκαν από μαϊμού συντάξεις ζητά η γγ του υπουργείου Εργασίας
Την επιστροφή των χρημάτων που εισπράχθηκαν παράνομα από μαϊμού συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα ζήτησε η γγ του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Βρέττα, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «ντροπή για το πολιτικό σύστημα». «Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης» δήλωσε στον Βήμα 99,5.
Την επιστροφή των χρημάτων που εισπράχθηκαν παράνομα από μαϊμού συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα ζήτησε η γγ του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Βρέττα, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «ντροπή για το πολιτικό σύστημα».
«Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης» δήλωσε στον Βήμα 99,5, τονίζοντας: «Αν παρανόμως παίρνει κάποιος τη σύνταξη, ναι βεβαίως τα χρήματα επιστρέφονται. Εφικτό δεν ξέρω τι εννοείτε. Με βάση το νόμο πάντως είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει τα χρήματα».
«Το πρόβλημα όμως είναι άλλο γιατί θέλω να ξέρετε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτό το υπουργείο αίρει τις αμαρτίες όλης της οικονομικής κρίσης για πολλούς και διάφορους λόγους. Εκείνο, λοιπόν, που έχει σημασία είναι να φτιάξουμε εκείνους τους θεσμούς, που με ένα μόνιμο πια τρόπο θα μας βγάζουν από αυτά τα αδιέξοδα τα οικονομικά και τα πολιτικά που έχουμε φτάσει σήμερα» τόνισε.
Καταλήγοντας σημείωσε πως πρέπει «να φτιάξουμε ένα μηχανισμό που θα είναι διαφανής, θα τον εμπιστεύονται όλοι και θα απονέμει συντάξεις στους πραγματικά ανάπηρους και θα εξοικονομεί και μερικές δαπάνες γιατί τα νούμερα είναι τερατώδη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες