Στο 4,80% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων
Μικρή πτώση, στο 4,80%, σημείωσε το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Συνολικά, το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρ, ενώ οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν το 31% της έκδοσης.
Μικρή πτώση, στο 4,80%, σημείωσε το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.
To επιτόκιο διαμορφώθηκε 5 μονάδες βάσης (0,05%) χαμηλότερα απ’ ότι στην προηγούμενη έκδοση του Αυγούστου.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο υποχώρησε στο 4,80% έναντι 4,85%.
Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 3,02 φορές, έναντι υπερκάλυψης 3,06 φορές στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.
Συνολικά, το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ, καθώς ο ΟΔΔΗΧ είπε ότι αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Οι ξένοι επενδυτές κάλυψαν το 31% της έκδοσης, όπως είπε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση έπειτα από το δεύτερο μπλακ άουτ μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε; Απειλούμαστε!
- Vouchers τροφίμων: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς εξαργυρώνονται τα νέα κουπόνια στήριξης
- Μασκ: Θέλει να δώσει λύση στο χάος των αεροδρομίων στις ΗΠΑ
- Βιετνάμ: Για πετρέλαιο και φυσικό αέριο πάει Μόσχα ο πρωθυπουργός του
- Αγνοείται δύτης στα Λιμανάκια – Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού