
Συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ενάντια στο νόμο-πλαίσιο
Συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο αυξήθηκαν τα τμήματα που έβαλαν «λουκέτο» και τα οποία ξεπερνούν πλέον τα 230. Η εβδομάδα ξεκινά με νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου-πλαισίου. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν Δευτέρα και Τρίτη οι καθηγητές του ΕΜΠ. Για κομματικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις μιλά η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Συνεχίζεται το ντόμινο καταλήψεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο αυξήθηκαν τα τμήματα που έβαλαν «λουκέτο» και τα οποία ξεπερνούν πλέον τα 230.
Η εβδομάδα θα ξεκινήσει με νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου-πλαισίου.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι καθηγητές του ΕΜΠ, οι οποίοι θα προχωρήσουν από αύριο, Δευτέρα σε 48ωρη απεργία.

Κάντε κλικ στο χάρτη για αν δεiτε ποιες σχoλές βρίσκονται σε κατάληψη (Google map, ενημερωνέται από τους χρήστες του Internet).
Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ οι φοιτητές θα συμμετάσχουν επίσης στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά την 76η Διεθνή Έκθεση.
Στην έκτακτη σύνοδό τους την Παρασκευή οι πρυτάνεις εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο καλούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλες τις ρυθμίσεις του νόμου-πλαισίου που εγείρουν ζητήματα αντισυνταγματικότητας.
Σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις έκανε λόγο για παθογένειες και κομματικές σκοπιμότητες.
«Αυτά είναι τα συμπτώματα ενός συστήματος για το οποίο το συμφέρον των φοιτητών δεν έχει σχέση με τη διδασκαλία, τη γνώση και τη μάθηση. Αυτά και άλλα παρόμοια αποτελούν την αποτύπωση των παθογενειών δεκαετιών, όπου η ουσιαστική γνώση των παιδιών θυσιάστηκε στον βωμό κομματικών ισορροπιών και άλλων σκοπιμοτήτων» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώνει πύραυλο της SpaceX μετά από «ατύχημα»
- Πάνω από 1.000 τα ύποπτα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, η Ουγκάντα κλείνει τα σύνορα
- Αμερικανική επίθεση στην πόλη – λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν
- Η Βολιβία ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους
- Σύλληψη και αυτόφωρο για μέλος του Ρουβίκωνα λίγες μέρες πριν την δίκη του
- Η φον ντερ Λάιεν συζήτησε με τον Ζελένσκι για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τα εξοπλιστικά
