«Βρισκόμαστε στο Καθαρτήριο» λέει ο Βενιζέλος για την κατάσταση της οικονομίας
Οι αναφορές στον παράδεισο και τη κόλαση κυριάρχησαν στην αντιπαράθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση της οικονομίας. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν έχει νόημα η αναδιαπραγμάτευση του Μνηνομίου: «Η κόλαση δεν αναδιαπραγματεύεται γιατί είναι κόλαση» εξήγησε. Ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Υπάρχει και μια ενδιάμεση κατάσταση. Το καθαρτήριο. Όταν είσαι σε αυτό έχεις μια προσδοκία αν είσαι συνεπής να έχεις ελπίδα να πας στον παράδεισο. Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα.»
Η ελληνική οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρώτο να εκφράζει αισιοδοξία ότι θα αλλάξει η δυσμενής κατάσταση και να τονίζει την ανάγκη ενιαίας εθνικής γραμμής και τον δεύτερο να ζητά την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που οδηγεί στην καταστροφή.
«Δεν θέλουμε επαναδιαπραγμάτευση, αλλά συζήτηση με τους εταίρους μας για να εκτιμήσουμε με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα που έχουμε και τους στόχους. Όμως η αξιολόγηση των στόχων μας δεν σημαίνει και χαλάρωση ή μείωση των προσπαθειών αλλά εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων γιατί έτσι μπορούμε να πετύχουμε και να θωρακίσουμε τη χώρα μας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
«Η κόλαση δεν αναδιαπραγματεύεται γιατί είναι κόλαση. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα μας οδηγήσει στη κοινωνική χρεοκοπία» αντέτεινε ο κ. Τσίπρας για να εισπράξει την απάντηση:
«Υπάρχει μεταξύ της κολάσεως και του παραδείσου και μια ενδιάμεση κατάσταση. Το καθαρτήριο. Όταν είσαι σε αυτό έχεις μια προσδοκία αν είσαι συνεπής να έχεις ελπίδα να πας στον παράδεισο. Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Φλεγόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε και πρέπει να προσέξουμε να μην καεί η χώρα.»
Ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι απέχει έτη φωτός από την σημερινή πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία η 21η Ιουλίου και οι πανηγυρισμοί και θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
«Είναι η μέρα με τη νύχτα. Στη πραγματικότητα όχι μόνο πάτος στο βαρέλι δεν μπήκε, αλλά η κατρακύλα της χώρας συνεχίζετε. Η εμμονή σας στην εφαρμογή του προγράμματος αυτού θα οδηγήσει στην καταστροφή.
Απαντώντας, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη σπερμολογία» και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι αναπαράγει μια ατμόσφαιρα γκρίνιας, μεμψιμοιρίας και ελεεινολογίας και επενδύει στην καταστροφή της χώρας, τονίζοντας ότι είναι ανεύθυνη στάση η πρόχειρη ανακύκλωση της συζήτησης που γίνεται στα διεθνή μέσα.
«Χρειάζεται ενιαία εθνική γραμμή. Πάμε μόνοι μας να βγάλαμε τα μάτια μας δημιουργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας στο οποίο κανείς δεν μπορεί να επενδύσει. Η συναίνεση ακόμα και σε μικρά βήματα βοηθά πάρα πολύ τη χώρα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό» τόνισε ο κ. Βενιζέλος και έφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο της Παιδείας που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μάρκου: «Έφυγε» από τη ζωή ο διευθυντής του MAD
- Ο Τζέικ Πολ, που ζει στο Πουέρτο Ρίκο για να πληρώνει χαμηλότερους φόρους, αποκαλεί τον Bad Bunny «ψευτοαμερικανό»
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Εκεί που το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής – Πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου
- Θεσπρωτία: Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών – Κάηκε ολοσχερώς
- Ολυμπιακός: Με την κατάκτηση του Κυπέλλου στο χάντμπολ έφτασε τους 340 τίτλους!
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 33-29: «Ερυθρόλευκο» το Κύπελλο στο χάντμπολ (vid)

