Μέτρα για τις τράπεζες στην κορυφή της ατζέντας του Υπουργικού Συμβουλίου
Έξι νομοσχέδια θα τεθούν επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το σχέδιο νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» με εισηγητή τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το απόγευμα θα συνεδριάσει ο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον κ. Βενιζέλο για την πορεία της οικονομίας.
Έξι νομοσχέδια θα τεθούν επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, το οποίο συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το σχέδιο νόμου «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» με εισηγητή τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Θα συζητηθούν ακόμη:
- Σχέδιο νόμου: Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων (εισηγητής Δημήτρης Ρέππας)
- Σχέδιο νόμου: Συγχώνευση οργανισμού «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα», συγχώνευση εποπτευόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικών προσώπων και άλλες διατάξεις (εισηγητής Κώστας Σκανδαλίδης)
- Σχέδιο νόμου: Διάθεση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην αγορά, ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και άλλες διατάξεις (εισηγητής Κώστας Σκανδαλίδης)
- Σχέδιο νόμου: Σύσταση και λειτουργία επικουρικής ακτοφυλακής (εισηγητής Χρήστος Παπουτσής)
- Σχέδιο νόμου: Τροποποίηση διατάξεων του νόμου 2168/1993 και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2009 «για την απλούστευση όρων για μεταφορές προϊόντων συνδεόμενου με τον τομέα της άμυνας εντός της Κοινότητας» (εισηγητής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης)
Το απόγευμα, στις 6:30 μ.μ., θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για την πορεία της οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη


