
Έκρηξη με τουλάχιστον 47 νεκρούς σε τζαμί στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τζαμί στο βορειοδυτικό Πακιστάν την Παρασκευή, ημέρα της προσευχής και ενώ στο χώρο βρίσκονταν εκατοντάδες πιστοί. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, με δράστη έφηβο, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σε τζαμί στο βορειοδυτικό Πακιστάν την Παρασκευή, ημέρα της προσευχής.
Την ώρα της έκρηξης στο τζαμί βρίσκονταν περίπου 300 πιστοί. Οι τραυματίες φτάνουν τους 70, αρκετοί από αυτούς σοβαρά, και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο Γκουντί, στην περιοχή της «ζώνης των φυλών» στο βορειο Πακιστάν, κοντά στην Πεσαβάρ, περιοχή που θεωρείται τόσο βάση των ισλαμιστών ανταρτών όσο και σκηνικό σεχταριστικής βίας.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας, με δράστη έφηβο, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Akylas τραγούδησε «Ferto» και ξεσήκωσε το Άμστερνταμ
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς «φρένα» η κυβέρνηση – Οι επόμενες «μάχες» και ο δρόμος που οδηγεί στο… εδώλιο
- Khaby Lame: Το ναυάγιο του δημοφιλέστερου TikToker στον κοσμο
- Ινδία: Γυναίκα που θεωρούσαν νεκρή… «ζωντάνεψε» όταν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε έπεσε σε λακκούβα
- CNBC: Τα 8 θέματα που συζητούν τα «συναισθηματικά σταθερά» ζευγάρια – Ψυχολόγος από το Χάρβαρντ δίνει απαντήσεις
- Μεγακλής Βιντιάδης: «Ο Γιώργος Μαρίνος δεν χάθηκε, τον έκαναν να χαθεί – Το κλάμα πουλάει»

