Η τρομοκρατία στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι «σοβαρή πρόκληση», σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν «αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά μέσα στην περασμένη χρονιά» κατατάσσει την Ελλάδα η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εξελίξεις στον τομέα της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο.
Στην κατηγορία των χωρών που αντιμετώπισαν «αξιοσημείωτα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά περιστατικά μέσα στην περασμένη χρονιά» κατατάσσει την Ελλάδα η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εξελίξεις στον τομέα της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι αναρχικοί στην Ελλάδα στόχευσαν κατ’ εξακολούθηση κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αρχές και κρατικά σύμβολα στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, επισημαίνεται στην έκθεση ότι στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) η εγχώρια τρομοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί «σοβαρή πρόκληση», με ένοπλες ή εμπρηστικές επιθέσεις αναρχικών κατά τραπεζών, αστυνομικών τμημάτων, πολιτικών και αντιιμπεριαλιστικών – αντικαπιταλιστικών στόχων, ενώ παρά τις συλλήψεις υπόπτων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», οι επιθέσεις άλλων τρομοκρατικών ομάδων συνεχίστηκαν, έχοντας ως συνέπεια έξι νεκρούς, τρεις εκ των οποίων από εμπρηστική επίθεση κατά τράπεζας.
Στη συνέχεια, από τα περιστατικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Αμερικανοί συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν σειρά επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα», το θάνατο μικρού Αφγανού που περιεργάστηκε σακίδιο-βόμβα σε είσοδο πολυκατοικίας, την επιστολή-βόμβα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης που οδήγησε στο θάνατο υπασπιστή του τότε αρμόδιου Υπουργού Μιχ. Χρυσοχοϊδη, την επανεμφάνιση της «Σέχτας Επαναστατών» με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια και απειλές να μετατρέψουν τη χώρα σε εμπόλεμη ζώνη.
Στην έκθεση καταγράφονται, επίσης, οι συλλήψεις έξι υπόπτων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» και δύο μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και η «ουσιαστική πρόοδος» στο νομοθετικό τομέα, κυρίως με την ψήφιση νέου νόμου κατά του ξεπλύματος χρήματος και των οδών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Στο παράρτημα της έκθεσης στο οποίο αναφέρονται 47 οργανώσεις ανά τον κόσμο που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές διατηρούνται και εφέτος η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και η «17 Νοέμβρη».
Στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα τοποθετούνται από τους συντάκτες της έκθεσης χώρες όπως η Δανία, η Ρωσία, η Τουρκία και η Ιρλανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά


