Η 3η έκδοση του Tinos Jazz Festival αρχίζει στη Χώρα Τήνου την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Αυγούστου και φέρει τον τίτλο «Ladies of Jazz» καθώς το πρόγραμμά της είναι αφιερωμένο στις γυναίκες αρχηγούς συγκροτημάτων τζαζ. Το τετραήμερο 25 -28 Αυγούστου στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού θα συναντηθούν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τον Καναδά, την Γαλλία αλλά και την Φινλανδία.

Η 3η έκδοση του Tinos Jazz Festival αρχίζει στη Χώρα Τήνου την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Αυγούστου και φέρει τον τίτλο «Ladies of Jazz» καθώς το πρόγραμμά της είναι αφιερωμένο στις γυναίκες αρχηγούς συγκροτημάτων τζαζ.

Το τετραήμερο 25 -28 Αυγούστου στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού θα συναντηθούν καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τον Καναδά, την Γαλλία αλλά και την Φινλανδία.

Αναλυτικότερα θα εμφανιστεί το φινλανδικό συγκρότημα Kvalda, η Τζούλιετ Κέλι από την Αγγλία, τα ελληνικά συγκροτήματα «D. Vassilakis Quartet» και «Voyage jazz quintet» αλλά και το συγκρότημα «Shekinah Rodz latin jazz quartet» με αρχηγό τη Σεκίνα Ροτζ από το Πουέρτo Ρίκο και σημαντικούς μουσικούς από τη Γαλλία.

Συγκροτήματα και καλλιτέχνες που επίσης προκαλούν το ενδιαφέρον είναι το «Third Attempt Trio» από Ελλάδα με την Βάσω Δημητρίου, η Λητώ Βογιατζόγλου και το Κουαρτέτο της, η Τάνια Καλμάνοβιτς από τον Καναδά και η Λουκία Παλαιολόγου, καθώς και η νεαρή γαλλίδα ντράμερ Αν Πακεό συνοδευόμενη από τον πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Κοντραφούρη και τον τρομπετίστα -σαξοφωνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο.

Με κοινή αντίληψη των οργανωτών ότι η τζαζ -με καταβολές από το δημοτικό τραγούδι μέχρι τη free jazz- οφείλει να είναι προσβάσιμη σε όλους, το Tinos Jazz Festival αναδεικνύεται σε χώρο συνάντησης μουσικών, ανταλλαγής ιδεών και τρόπων έκφρασης της τζαζ, και προσκαλεί όσους θέλουν να απολαύσουν για τέσσερις αυγουστιάτικες νύκτες τη μαγεία της τζαζ.
Οι συναυλίες ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9:30 με ελεύθερη είσοδο.

Πλήρες πρόγραμμα
Πέμπτη, 25.08.2011
21:30 JULIET KELLY & D. VASILAKIS QUARTET
23:00 TANYA KALMANOVITCH & LOUKIA PALEOLOGOU
Παρασκευή, 26.08.2011
21:30 ΛΗΤΩ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ QUARTET
23:00 VOYAGE JAZZ QUINTET, φωνή ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ
Σάββατο, 27.08.2011
21:30 KVALDA
23:00 SHEKINAH RODZ LATIN JAZZ QUARTET
Κυριακή, 28.08.2011
21:30 THIRD ATTEMPT TRIO
23:00 ANNE PACEO & FRIENDS
Πληροφορίες στο www.tinosjazz.com και στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (τηλ.: 2283029070)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr