Αποφασισμένη να προχωρήσει δικαστικά κατά του Στρος-Καν μέχρι τέλους η καμαριέρα
Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι η 32χρονη καμαριέρα, η οποία-όπως ανέφερε ο δικηγόρος της-εάν η Δικαιοσύνη καταλήξει στην κατάργηση της δίκης στο ποινικό της σκέλος, θα υποβάλει αγωγές στα αστικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση και τόκους. «Κλαίω όλη μέρα με την κόρη μου» είπε σε συνέντευξη Τύπου η Ναφισάτου Ντιαλό.
Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι η 32χρονη καμαριέρα, η οποία-όπως ανέφερε ο δικηγόρος της-εάν η Δικαιοσύνη καταλήξει στην κατάργηση της δίκης στο ποινικό της σκέλος, θα υποβάλει αγωγές στα αστικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση και τόκους.
Τις τελευταίες εβδομάδες κερδίζουν έδαφος οι εκτιμήσεις πως η Δικαιοσύνη θα απορρίψει την προσφυγή, καθώς έχουν βγει στην επιφάνεια πληροφορίες που εγείρουν ερωτηματικά για την αξιοπιστία τόσο της καμαριέρας όσο και για την ουσία της υπόθεσης.
«Θέλει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και αν οι εισαγγελείς δεν φέρουν αυτήν την υπόθεση στο δικαστήριο, θα σπεύσω να φέρω αυτή την υπόθεση ενώπιον (αστικού) δικαστηρίου» δήλωσε ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον.
«Κλαίω κάθε μέρα»
Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η Ναφισάτου Ντιαλό, δίνοντας συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη μίλησε για τον πόνο που προξένησε όλη αυτή τη ιστορία στην ίδια και στην οικογένειά της.
«Με την κόρη μου κλαίω όλες τις ημέρες» δήλωσε, προσθέτοντας ότι θέλει να είναι «θαρραλέα για όλες τις γυναίκες του κόσμου», ενώ ευχαρίστησε για κάθε υποστήριξη που έλαβε από την αρχή της υπόθεσης.
«Δεν θέλω αυτό που μου συνέβη να συμβεί και σε άλλες γυναίκες» τόνισε στη συνέχεια.
Ο δικηγόρος της, μιλώντας πριν από εκείνη, δήλωσε ότι «παίρνουμε θέση για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε όλο τον κόσμο».
Η δημόσια παρέμβαση της Ναφισάτου Ντιαλό, που μιλούσε γλυκά και φορούσε σκούρο κοστούμι παντελόνι και λευκή μπλούζα, πραγματοποιήθηκε σε ένα χριστιανικό κοινοτικό κέντρο που βρίσκεται στο Κάναρσι, μια φτωχή γειτονιά στο νότιο Μπρούκλιν.
Η 32χρονη γυναίκα, που είναι μουσουλμάνα, συνοδευόταν, εκτός από τον δικηγόρο της Κένεθ Τόμσον, από τον πάστορα Α.Ρ. Μπέρναρντ, διευθυντή του κέντρου, τον Μοχάμεντ Ναρχάσιεν, πρόεδρο του Ενωμένου Αφρικανικού Κογκρέσου και από πολλούς επικεφαλής γυναικείων οργανώσεων.
Σαράντα άνθρωποι, αφρικανικής καταγωγής στέκονταν όρθιοι πίσω από το βήμα στο πλευρό της Ντιαλό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης στο Iράν – «Εκτός ορίων» η κατάσταση
- Βόλος: «Η μία γυναίκα βγήκε στην αυλή τυλιγμένη στις φλόγες» – Χαροπαλεύει ο γιος της που προσπάθησε να σώσει μάνα και γιαγιά
- Σίφνος: Βγήκε στους δρόμους για την Υγεία – Μαζική πορεία μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις
- Σε απόγνωση η Οσάκα – Σκέφτεται ακόμα και την απόσυρση
- Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη βιομηχανική κρίση
- ΟΦΗ: Διατέθηκαν πάνω από 3.600 εισιτήρια σε μία μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
