Space oddity
Την Τετάρτη 13 Ιουλίου, ο πιο σημαντικός εκπρόσωπος της ελληνικής σύγχρονης ελεκτρόνικα, Κωνσταντίνος Βήτα κήρυξε επισήμως την έναρξη του φεστιβάλ, ντύνοντας τις εικόνες του αξεπέραστου Μπάστερ Κίτον, με ρομαντικά ηχοτοπία ηλεκτρονικής αγάπης.
Σειρά τώρα παίρνει το «διάστημα»
*Space/speis/: διάστημα, κενό, χώρος, απόσταση, θέση, τόπος, περίοδος, χρονικό διάστημα, διάστημα (στο πληκτρολόγιο), myspace.com.*
Οι περιπέτειες του χώρου, των αποστάσεων, των περιόδων, των διαστημάτων και του διαστήματος θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό σημείο αιχμής στο 1ο Athens Open Air Film Festival. Σε μια πειραματική προβολή (κινούμενων) εικόνων και (μουσικών) ήχων, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα (του Ζορζ Μελιές, του Μαν Ρει, του Μαρσέλ Ντισάν, του Ζαν Πενλεβέ, του Τσάρλς Βιντορ και άλλων) συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Αγγέλου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ήχων».
«Αυτά που μας χωρίζουν είναι αυτά ακριβώς που μας ενώνουν, ενώ οι αποστάσεις υπάρχουν όσο υπάρχουμε κι εμείς για να τις συντηρούμε. Ή να τις καταργούμε. Χώροι ελεύθεροι και ανοιχτοί (open space) αλλά και χώροι κρυφοί ανάμεσα στις λέξεις και τα νοήματα (space between lines and words). Διαστήματα χρονικά (within a space of two years) και διαστήματα κενά».
Οι δυο μουσικοί, ειδικοί προσκεκλημένοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, δημιουργούν ένα ηχητικό space έξω από τις βουβές κινούμενες εικόνες, αυτοσχεδιάζοντας μουσικά και συνομιλώντας ζωντανά σε όλη τη διάρκεια της κινηματογραφικής προβολής. Όλα αυτά, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που ενώ βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, καταφέρνει να κρύβεται επιμελώς, διατηρώντας ανέπαφη τη ρομαντική της αίγλη.
- Συνομωσία υπουργών στις ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος – Τι καταγγέλλει δικαστής
- Όνειρο απατηλό για τους Έλληνες η αποταμίευση για σύνταξη
- Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε… viral τραγούδι (vid)
- Γάζα: Το Ισραήλ μετακινεί την Κίτρινη Γραμμή πιο βαθιά στη Λωρίδα τη στιγμή που οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τη δεύτερη φάση εκεχειρίας
- Ανοιχτοί δρόμοι, παραμονή των μπλόκων και στάση αναμονής αγροτών εν όψει της συνάντησης με Μητσοτάκη
- Τα κρατικά ταμεία γέμισαν, οι τσέπες άδειασαν

