Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens
Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens στο Πρωτοδικείο του Μονάχου, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν καρποφόρησαν.
Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταθέσει η Siemens στο Πρωτοδικείο του Μονάχου, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Την πρόθεση αυτή γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χ. Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Νικητιάδη.
Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είχε ως αντικείμενο «τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες».
Ο κ. Παμπούκης επισήμανε στη συνάντηση ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και επανέλαβε τη δεδηλωμένη πρόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Ελληνικό και διεθνές δίκαιο.
Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για το ενδεχόμενο εξωδικαστικού συμβιβασμού των δύο πλευρών με την καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν καρποφόρησαν.
Έτσι, το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή προστίμου στην εταιρία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ εξετάζονται οι νομικές παράμετροι, προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις για το C4I, για ηθική βλάβη του Δημοσίου, καθώς και για πιθανές παραβάσεις του νόμου για τον ανταγωνισμό στο πλαίσιο έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία έχει συλλέξει στοιχεία τόσο από τα γραφεία της εταιρίας, όσο και από το υλικό που συγκέντρωσε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διχασμένη η ακροδεξιά στην Ευρώπη για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
- Η ανάρτηση της Euroleague για το «ερυθρόλευκο» σερί στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pic)
- Ρέξαμ – Τσέλσι 2-4: Τα… χρειάστηκαν οι «μπλε», προκρίθηκαν δύσκολο στους «8» του FA Cup
- Λουτράκι: Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για την αιματηρή συμπλοκή με θύμα συνομήλικό του
- Chanel No5 – Το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο δημιουργήθηκε από ένα εργαστηριακό λάθος 105 χρόνια πριν
- Κολωνία – Ντόρτμουντ 1-2: Αντίδραση για τους Βεστφαλούς μετά τη Μπάγερν
