«Δεν πάω πουθενά» διαμηνύει στη διεθνή κοινότητα ο Μουαμάρ Καντάφι
Με σκωπτικό τρόπο αντιμετώπισε ο Μουάμαρ Καντάφι τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη γη των προγόνων του. «Μου ζητούν να αποχωρήσω. Είναι γελοίο. Εγώ δεν θα εγκαταλείψω τη γη των προγόνων μου, ούτε το λαό που θυσιάστηκε για μένα» τόνισε.
Με σκωπτικό τρόπο αντιμετώπισε ο Μουάμαρ Καντάφι τις αποφάσεις της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τη γη των προγόνων του.
«Μου ζητούν να αποχωρήσω. Είναι γελοίο. Εγώ δεν θα εγκαταλείψω τη γη των προγόνων μου, ούτε το λαό που θυσιάστηκε για μένα» τόνισε στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδιδόταν από μεγάφωνα σε χιλιάδες Λίβυους που είχαν συγκεντρωθεί στο προπύργιό του, τη Ζαουίγια, 50χλμ δυτικά της Τρίπολης.
«Είμαι έτοιμος να θυσιαστώ για το λαό μου και δεν θα αφήσω αυτή τη γη που ποτίστηκε με το αίμα των προγόνων μου που πολέμησαν τους Ιταλούς και τους Βρετανούς εποίκους» συνέχισε.
Με πολύ σκληρά λόγια αναφέρθηκε και στους αντικαθεστωτικούς, τους οποίους πλέον αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα: «Αυτά τα ποντίκια έχουν θέσει σε ομηρία το λαό μας στην Βεγγάζη, στη Μιζουράτα και στα βουνά, στα δυτικά, και τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες».
Εν τω μεταξύ, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισε τα ξημερώματα της Κυριακής την Τρίπολη, προπύργιο του Καντάφι, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τουλάχιστον οκτώ εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν από και λίγο μετά τις 02:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ανταποκριτή, που δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι στόχοι.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως εννέα μαχητές των εξεγερμένων σκοτώθηκαν κοντά στην Μπρέγκα, στην ανατολική Λιβύη.
Ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα για τις δυνάμεις των εξεγερμένων αφότου άρχισαν την προσπάθειά τους να αποσπάσουν την πόλη από τις δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα

