Να εγκαταλείψει την εξουσία καλεί τον Καντάφι η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη
Ένα ακόμα κάλεσμα προς τον συνταγματάρχη Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία απηύθυνε η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη, η οποία συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τέταρτη φορά.
Η ομάδα επαφής για τη Λιβύη, η οποία συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τέταρτη φορά, αξίωσε εκ νέου την αποχώρηση του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία.
«Ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία, όπως ορίζεται στο τελικό στάδιο του οδικού χάρτη που θα ανακοινωθεί δημόσια» αναφέρει το ανακοινωθέν της ομάδας επαφής, αποσπάσματα του οποίου διανεμήθηκαν σε ορισμένους δημοσιογράφους και αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου, o υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας είχε πει ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Άμπντουλ Ιλάχ αλ Χάτιμπ, θα λάβει εντολή να παρουσιάσει στον Καντάφι τους όρους οι οποίοι τίθενται για την αποχώρησή του, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας-πακέτου, που πρόκειται να συμπεριλάβει την κήρυξη εκεχειρίας.
«Θα εξετάσουμε το τελικό κείμενο στο οποίο η ομάδα επαφής αναγνωρίζει το μεταβατικό εθνικό συμβούλιο ως το συνομιλητή που εκπροσωπεί το λιβυκό λαό. Έτσι (δεν απομένει) καμιά άλλη επιλογή πέραν του ο Καντάφι να φύγει» δήλωσε ο Φρατίνι.
Η Ιταλία αποδέσμευση προς όφελος των εξεγερμένων μια πρώτη δόση ενός ποσού 100 εκατ. ευρώ από τους πόρους της Τρίπολης που είχαν δεσμευθεί από τη Ρώμη, ενώ 300 εκατ. ευρώ πρόκειται να αποδεσμευτούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
