Σε κόκκινο συναγερμό η Βομβάη μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βομβάη, αλλά και άλλες πόλεις της Ινδίας μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα και εκατοντάδες να τραυματιστούν. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε δημόσιους χώρους υπό το φόβο νέας επίθεσης. Κανείς δεν έχει αναλάβει, μέχρι στιγμής, την ευθύνη της επίθεσης, ενώ η αστυνομία αναζητά οποιαδήποτε «εχθρική ομάδα» που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από τις τρεις εκρήξεις.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βομβάη, αλλά και άλλες πόλεις της Ινδίας μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άτομα και εκατοντάδες να τραυματιστούν.
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί σε διάφορα σημεία της Βομβάης, ενώ το Δελχί, η Καλκούτα και άλλες πόλεις βρίσκονται επίσης σε κόκκινο συναγερμό. Η αστυνομία έχει αναπτυχθεί σε δημόσιους χώρους, όπως σε κινηματογράφους, σε εμπορικά κέντρα και σε πάρκα υπό το φόβο νέας επίθεσης.
Η αστυνομία πάντως αναζητά οποιαδήποτε «εχθρική ομάδα» που μπορεί να κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις.
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι η Ινδία θα συνεχίσει να εργάζεται, να αυξάνεται και να ευημερεί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας. «Δεν δείχνουμε κανέναν με το δάχτυλο σε αυτή τη φάση. Πρέπει να εξετάσουμε κάθε πιθανή εχθρική ομάδα και να ανακαλύψουμε ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις».
Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν είχε λάβει καμιά προειδοποίηση για πιθανή βομβιστική επίθεση στη Βομβάη. «Όποιος έκανε αυτές τις επιθέσεις, λειτούργησε με άκρα μυστικότητα» είπε.
Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το θάνατο 21 ανθρώπων, ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών μείωσε τον αριθμό στους 17, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για την προηγούμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τις 19:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, την ώρα που οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών η μία από την άλλη.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιους βομβιστικούς μηχανισμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας
- Ίντερ – Κόμο 4-0: «Τεσσάρα» και κορυφή για τους «νερατζούρι»
- Μπέτις – Μπαρτσελόνα 3-5: Πεντάρα με σούπερ Φεράν και +4!
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων


