Η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, λέει η Σενγκολέν Ρουαγιάλ
«Η Ευρώπη πρέπει να παίξει επιτέλους το χαρτί της ευρωπαικής αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας και να δείξει τη θέλησή της να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η Γαλλίδα πρώην υπουργός και υποψήφια των Σοσιαλιστών στις προεδρικες εκλογές του 2007, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
«Η Ευρώπη πρέπει να παίξει επιτέλους το χαρτί της ευρωπαικής αλληλεγγύης έναντι της Ελλάδας και να δείξει τη θέλησή της να καταπολεμήσει την κερδοσκοπία», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής η Γαλλίδα πρώην υπουργός και υποψήφια των Σοσιαλιστών στις προεδρικες εκλογές του 2007, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Η κ. Ρουαγιάλ σημειώνει ότι θα ήθελε ένα παγκόσμιο σχέδιο δράσης, καθώς όπως αναφέρει, πίσω από την Ελλάδα υπάρχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, ακόμη και η Γαλλία.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη το ευρώ και το ευρώ έχει ανάγκη την Ελλάδα», τονίζει η πρώην υπουργός, η οποία και επικρίνει την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, που, όπως λέει, από τη μια πλευρά δηλώνει ότι συμμερίζεται τους στόχους της κυβέρνησης και από την άλλη επικρίνει τις πολιτικές που καταλήγουν σε αυτούς τους στόχους.
Σε ερώτηση για τον Ντομινίκ Στρος Καν και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, η
κ. Ρουαγιάλ υπογραμμίζει με νόημα:
«Πρέπει να τον αφήσουμε στην ησυχία του. Νομίζω, ότι με δεδομένο όσα πέρασε, έχει άλλες προτεραιότητες. Πρέπει να πάρει το χρόνο του και έπειτα να δηλώσει με ηρεμία τι σκοπεύει να κάνει. Το πρόγραμμα των γαλλικών εκλογών δεν υποτάσσεται στο πρόγραμμα του αμερικανικού συστήματος δικαιοσύνης. Η ευθύνη των σοσιαλιστών είναι να είναι έτοιμοι ώστε να επιτύχουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται – Η ημερομηνία και τα ποσά ανά παιδί
- Τα ευχολόγια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ προς το Ιράν – Κουβέντα για ΗΠΑ και Ισραήλ
- Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών στην πολιτική προστασία
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)



