
Η Ελλάδα είναι πιθανό να κηρύξει στάση πληρωμών, υποστηρίζουν οι Financial Times
Την άποψη ότι η ψήφιση των πρόσθετων μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή και η αποδοχή της γαλλικής πρότασης για την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που λήγουν την προσεχή διετία δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αναξιόχρεης Ελλάδας εκφράζουν οι Financial Times.
Την άποψη ότι η ψήφιση των πρόσθετων μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή και η αποδοχή της γαλλικής πρότασης για την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που λήγουν την προσεχή διετία δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αναξιόχρεης Ελλάδας εκφράζουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με την γνωστή στήλη Lex της βρετανικής εφημερίδας καμία από αυτές τις δυο ευνοϊκές εξελίξεις, δεν αντιμετωπίζει το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας, αφενός διότι η επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξαρτάται από το «αμφιλεγόμενο» σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, αφετέρου διότι η γαλλική πρόταση δεν είναι ρυθμιστική και δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά αν συμμετέχουν πολύ λίγοι ιδιώτες επενδυτές.
Οι Financial Times σημειώνουν πως μπορεί η Ελλάς να μια άμεση και καταστροφική χρεοκοπία, ωστόσο το πρόβλημα του τεράστιου χρέους και της αδυναμίας αυτοχρηματοδότησης για αρκετά χρόνια παραμένει δυσεπίλυτο.
«Η Ελλάδα είναι πιθανό να κηρύξει στάση πληρωμών ανεξάρτητα από το τι γίνεται ή λέγεται και οι ρυθμιστές και οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν πάνω σε αυτή την άβολη πραγματικότητα», υποστηρίζει η εφημερίδα.
Μάλιστα, αναφέρει πως καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, η Ευρώπη επιμένει η Ελλάδα να εκτελέσει το «αδύνατο», προκειμένου να αποτρέψει το «αναπόφευκτο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- CENTCOM: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν πως χτύπησαν το Ιράν σε ξηρά και θάλασσα «σε αυτοάμυνα»
- Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου
- Σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου για «οδοντιατρική φροντίδα»
- Πληροφορίες για επιθέσεις των ΗΠΑ σε ιρανικά ταχύπλοα στο Ορμούζ
- Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ιρανικής αντιπροσωπείας στο Κατάρ
- NASA: Το διαστημικό «πρατήριο καυσίμων» – Ο ρόλος των υπερυπολογιστών και το μεγάλο «στοίχημα»
