
Αμετανόητος για το πραξικόπημα του 1980 εμφανίστηκε στον εισαγγελέα ο Κενάν Εβρέν
Δεν μετανιώνει για τίποτα από όσα έπραξε, δήλωσε (και) στον εισαγγελέα ο Κενάν Εβρέν, ο εμπνευστής του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία και μετέπειτα πρόεδρος της χώρας, αποκαλύπτει η Milliyet.
Δεν μετανιώνει για τίποτα από όσα έπραξε, δήλωσε (και) στον εισαγγελέα ο Κενάν Εβρέν, ο εμπνευστής του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία και μετέπειτα πρόεδρος της χώρας, αποκαλύπτει η Milliyet.
Η ανάκριση του Εβρέν από τον ειδικό εισαγγελέα, που έγινε τη Δευτέρα, αποτελεί μέρος της πρώτης έρευνας για τις καταχρήσεις που διαπράχθηκαν από τη στρατιωτική κυβέρνηση που παρέμεινε στην εξουσία από το 1980 έως το 1982.
Ο συνήγορος του Εβρέν ανέφερε ότι ο πελάτης του -που ανακρίθηκε στο σπίτι του στην Άγκυρα λόγω της μεγάλης ηλικίας του και της κακής κατάστασης της υγείας του- είπε στον εισαγγελέα ότι τον Σεπτέμβριο του 1980 το πραξικόπημα του οποίου ηγήθηκε ήταν αναγκαίο λόγω του ότι «οι συνταγματικοί θεσμοί είχαν καταστεί ανενεργοί».
Ο γηραιός (είναι πλέον 93 ετών) πρώην στρατηγός και πραξικοπηματίας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει παρά να σταθεί μπροστά στους δικαστές και να απολογηθεί για τις πράξεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου

