Πιθανό να χάσει το «στοίχημα» των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων η Γερμανία
Τις αμφιβολίες του για την παραγωγή και τη διάθεση ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη γερμανική αγορά εξέφρασε ο Dieter Zetsche, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG.
Τη βεβαιότητα ότι ο στόχος της κυκλοφορίας ενός εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2021 στους γερμανικούς δρόμους δεν θα επιτευχθεί αν δεν υπάρξουν οι απαιτούμενες επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Dieter Zetsche.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Daimler AG σε γερμανική εφημερίδα, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις 500.000 μονάδες μέχρι τις αρχές τις επόμενης δεκαετίας αν δεν υπάρξουν κίνητρα.
Νωρίτερα, μέσα στον Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρόσθετο κονδύλι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων, διπλασιάζοντας τον σχετικό προϋπολογισμό μέχρι το 2013, σε μία προσπάθεια να ανακτήσει το τεχνολογικό προβάδισμα.
Παράλληλα, η Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι τα κίνητρα για τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αφορούν φορολογικές απαλλαγές, θέσεις στάθμευσης και χρήση των οχημάτων αυτών από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, χωρίς βέβαια να γίνεται λόγω για απευθείας επιδοτήσεις που θα μειώνουν το κόστος αγοράς.
auto.in.gr
- Γιατί έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου εκτός μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
- Ο Τραμπ έδειξε τον Χέγκσεθ για την επίθεση στο Ιράν – To αμήχανο χαμόγελο του υπουργού Πολέμου
- Ελευσίνα: Γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου με χουντικό ύμνο – «Απαράδεκτο γεγονός» και «αποτροπιασμός»
- H χλιδάτη ζωή των μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ – Πώς έστησαν την απάτη εκατομμυρίων
- QatarEnergy: Επικαλείται ανωτέρα βία για τα συμβόλαια LNG
- Βιώσιμη διαχείριση του νερού και καλές πρακτικές από την Παπαστράτος

